V sobotu 19. listopadu Sharks poprvé v této sezóně vyjedou na led hlavní haly KV arény a bude to svátek. Soupeřem vedoucího celku budou Olomoučtí Kohouti, kteří jsou se šestibodovou ztrátou druzí. Ani neděle nenabídne nějaké dietní menu, k obědu si můžete rovněž na velké hale dát výživný zápas Žraloků se třetím Zlínem. A jako zákusek třeba extraligu Energie s Mladou Boleslaví.

Proti Olomouci sehráli Karlovarští parahokejisté své úvodní utkání sezóny, zimní stadion v Hodoníně viděl pěknou přestřelku s konečným skóre 6:4 pro Žraloky. Kohouti zažívají nejúspěšnější sezónu za posledních několik let, na druhém místě se vyhřívají zejména díky skalpu pražské Sparty a jednou uspěli také v posledním kole ve dvojzápase se Zlínem. Týden před těžkým výjezdem do Karlových Varů a Prahy se Hanáci naladili na mezinárodním turnaji v Itálii, kde skončili třetí. Dvakrát porazili Malmö, ale prohráli s pořádajícími South Tyrol Eagles i norskou Valerengou.

Odmyslíme-li si vedoucí čtveřici kanadského bodování z Karlových Varů (Veselý, Zelinka, Sedláček, Wágner), tak hned za ní se nachází produktivní kapitán Olomouce Radek Jedlička se 24 body (12+12). Jde o živoucí důkaz, že i hráč bez handicapu může v české soutěži podávat vynikající výkony.

Začátek sezóny se vůbec nepovedl vždy ambicióznímu Zlínu, ale bývalý mistr už pomalu stoupá tabulkou a na druhou Olomouc ztrácí jen dva body. V prvním vzájemném zápase se Žraloky Lapp rychle vedl 2:0, ale zápas nakonec ztratil 2:4. V závěsu za vedoucí dvojicí se Zlín drží díky těsné výhře 1:0 nad Havířovem a uspěl také v odvetném duelu s Olomoucí 4:2.

Individuálně nejlépe je na tom ze zlínské sestavy tradičně Martin Joppa, dosáhl stejně jako olomoucký Jedlička na 24 kanadských bodů, ale potřeboval k tomu poloviční porci utkání.


Česká parahokejová liga, 9. kolo

Sharks Karlovy Vary - SOHO Olomoučtí Kohouti, sobota 19. 11. 2022, 13:15, KV aréna velká hala

Česká parahokejová liga, 10. kolo

Sharks Karlovy Vary - SHK Lapp Zlín, neděle 20. 11. 2022, 10:15, KV aréna velká hala