Léto končí, parahokej začíná! Sportovní klub vozíčkářů Sharks vstupuje v roli trojnásobného obhájce titulu mistra republiky do své 22. ligové sezóny. Parahokejová liga je totiž stejně stará jako karlovarský klub. Soutěž zeštíhlila po ukončení činnosti Českých Budějovic z osmi týmů na sedm, do play-off postoupí první čtyři po základní části. Hned na úvod se Žraloci pořádně nacestují - v prvním kole nastoupí v Olomouci a necelý den na to ve Zlíně.

Po dvouměsíční letní přípravě, kterou zpestřilo srpnové soustředění v Chomutově i s tréninkovým zápasem proti Drážďanům, vplouvají karlovarští Žraloci na led k ostrým zápasům. Sestava nedoznala žádných změn, parahokejovou kariéru nikdo nepověsil v Karlových Varech na hřebík, ale ani se nenašla nová mladá krev. Sharks tak budou obhajovat své tři mistrovské tituly v řadě ve stejném složení. Úvod sezóny ale trenérovi Hrbkovi komplikují zranění Bohumíra Macha a Jakuba Haase.

Mezi karlovarskými soupeři se udál zajímavý přestup, když se po dlouhých 18 letech přesunul ze Zlína do Olomouce Jan Matoušek, brankář s reprezentačními zkušenostmi. Do Zlína se naopak po delší době vrátil z Havířova útočník a veterán v jedné osobě, Erik Fojtík. Velkou neznámou jsou jména hráčů z různých evropských států, jejichž nasazení se dá na Moravě očekávat.

Česká parahokejová liga, 1. kolo

SOHO Olomoučtí Kohouti - SKV Sharks Karlovy Vary, sobota 21. 9. 2024, 19:15, ZS Olomouc

Česká parahokejová liga, 2. kolo

SHK Lapp Zlín - SKV Sharks Karlovy Vary, neděle 22. 9. 2024, 11:00, CCM aréna