Základní část paraligy spěje pomalu ke svému konci a karlovarští Žraloci se můžou těšit na čtyři domácí utkání v řadě. Jako první se v novém roce představí na ledě hlavní haly KV arény evropský tým Havířova, tradiční víkendový dvojzápas pak zkompletují plameňáci z Ostravy. Domácí družina se bude muset obejít bez kapitána Michala Geiera, jenž si v prosinci přivezl z turnaje v Kanadě dlouhodobé zranění. Zveme fanoušky na ligové utkání v KV aréně po více než dvouměsíčním půstu!

Parahokej Havířov se od svého přestěhování ze Studénky snaží zařadit na špičku domácí scény a aktuálně okupuje třetí příčku ligové tabulky. Vydatně mu v tom pomáhají hráči ze zahraničí, dříve využívané hráče Ruska nahradili od letošní sezóny Norové, jmenovitě reprezentanti Audun Bakke a Ola Oiseth. Suverénně nejproduktivnějším článkem týmu je reprezentant Německa Ingo Kuhli-Lauenstein se 32 body (15+17, 10 odehraných zápasů), který se nedávno představil v dresu vítězných Drážďan i na karlovarském rozvojovém turnaji. Mezi pětici nejvíce bodujících se z domácích hráčů vklínil jen ex-karlovarský Jiří Forgo. První vzájemné utkání v Havířově získaly Karlovy Vary v nekompletní sestavě těsným výsledkem 2:1.

Geografický havířovský soused se jmenuje Flamingos Ostrava, působí na scéně druhou sezónu a letos už dokonce pokukuje po postupu do play-off. Na první nepostupové pozici za Olomoucí se momentálně nachází jen díky horšímu skóre. Osu týmu tvoří gólman národního týmu Martin Kudela, v poli zkušený David Palát a bodově nad všemi vyčnívající Václav Hečko s bilancí 17+5 v deseti zápasech. V bílorůžových dresech Flamingos dostává příležitost i jedna z mála českých parahokejistek Kristýna Židlická. V Ostravě vyhráli Žraloci v říjnu 4:1 i přes posílení Flamingos o amerického útočníka Roba Easlyho, jenž už se však vrátil domů za oceán.


Česká parahokejová liga, 11. kolo

SKV Sharks Karlovy Vary - Parahokej Havířov, sobota 6. 1. 2024, 17:15, KV aréna

Česká parahokejová liga, 12. kolo

SKV Sharks Karlovy Vary - Flamingos Ostrava, neděle 7. 1. 2024, 10:15, KV aréna