Žraloci se v posledním kole vrátili na první příčku tabulky a vedoucí postavení pojedou hájit na Moravu. Sobotním zápasem v Olomouci zahájí druhou polovinu základní části, v neděli proti Zlínu si karlovarští parahokejisté vyzkoušejí zbrusu nový stadion ve Lhotě u Vsetína. Průběh zápasů můžete sledovat v online reportážích, Zlínští navíc budou vysílat živě na Youtube.

Olomoučtí Kohouti usilují o postup do play-off a po první polovině základní části jim patří poslední postupové místo. Padesátiprocentní úspěšnost a zisk 12 bodů momentálně stačí na čtvrtou příčku paraligové tabulky. Výkony jako na houpačce potvrzuje třeba poslední dvojzápas se Zlínem. Zatímco první vyhráli Hanáci bez komplikací 4:1, druhý i přes vedení 3:0 ztratili v bláznivé přestřelce 5:8. Individuálně se Kohoutům daří, v top desítce bodování najdeme hned tři, přičemž nejproduktivnější Radim Mikuš si užívá čtvrtého místa s bilancí 13+9.

Ústup ze záře reflektorů letos prožívá loňský vicemistr SHK Lapp Zlín, jemuž patří až sedmá, předposlední pozice. Pouhé dvě výhry a ztráta pěti bodů na postupové vody nejsou něco, na co by byli ve Zlíně zvyklí. Na druhou stranu se oba úspěšné zápasy odehrály v domácím prostředí a ten třetí ztratili Zlíňáci s Pardubicemi těsně o gól. Tentokrát se ale Žraloci nepředstaví jako tradičně v PSG aréně, nýbrž v novém komplexu ve Lhotě u Vsetína. Pozor si budou muset dávat na ikonu Zdeňka Hábla, jenž má na kontě 17 kanadských bodů v osmi zápasech.


Česká parahokejová liga, 9. kolo

SOHO Olomoučtí Kohouti - SKV Sharks Karlovy Vary, sobota 18. 11. 2023, 18:15, ZS Olomouc

Česká parahokejová liga, 10. kolo

SHK Lapp Zlín - SKV Sharks Karlovy Vary, neděle 19. 11. 2023, 11:30, Lhota u Vsetína