Karlovarské parahokejisty čeká výjezd do Českých Budějovic a Pardubic. Zatímco Jihočeši se trápí na dně ligové tabulky a druhou sezónu čekají na zisk bodu, Východočeši jsou letos stoprocentní a v posledním kole se vyhoupli na vedoucí příčku před Žraloky.

Obnovený tým Motoru, který se v minulé sezóně vrátil do soutěže po dvouleté pauze, prožívá těžké časy. Nedostatek hráčů se odráží na výsledcích a jihočeská družina s rakouskými pomocníky zatím nezískala v součtu loňského i letošního ročníku ani bod. A zlepšení, zdá se, nepřichází - minulý rok nastřádal Motor v základní části smutné skóre 6:166, letos po šesti odehraných zápasech už 3:85. Přestože v paralize by nemělo jít čistě jen o výsledky, ale i o rozvoj sportu a nových hráčů, nemůžou být na jihu Čech být s dosavadním působením příliš spokojeni. Historický výsledek soutěže se zrodil právě v Českých Budějovicích ve vzájemném souboji s Karlovými Vary - 22. října 2022 odjeli Žraloci s nevídaným vítězstvím 1:30.

Za to v Pardubicích mohou mít z dosavadního vývoje sezóny dobrý pocit. Po loňském těsném nepostupu do play-off se tým aktuálně vyhřívá na prvním místě, kam se dostal po diskutabilní prohře Sharks v Praze. Východočeši vybudovali německou buňku, ke stálicím Robertu Pabstovi a Bernhardu Heringovi přibyl ex-karlovarský Frank Rennhack. V neděli proto enteria arénu čeká speciální utkání nejenom díky souboji prvního s druhým, ale i z pohledu mezinárodních nebo klubových vazeb. Za zmínku stojí loňské vzájemné zápasy, doma inkasovaly oslabené Pardubice direkt 1:9, v KV aréně pak uzavřela základní část přestřelka 9:7 pro Žraloky.


Česká parahokejová liga, 7. kolo

Motor sledge České Budějovice - SKV Sharks Karlovy Vary: sobota 11. listopadu 2023, 17:10, Budvar aréna

Česká parahokejová liga, 8. kolo

SHK Mustangové Auto In - SKV Sharks Karlovy Vary: neděle 12. listopadu 2023, 12:40, enteria aréna