Parahokejová klasika je tu! 5. a 6. kolo nabídne hned dvojitou porci duelu mezi karlovarskými Žraloky a pražskou Spartou. Domácí zápas odehrají Sharks na velké hale KV arény v sobotu 28. října od 17:00 hodin, o den později bude odvetu v Praze hostit nová Ice aréna Kateřinky. Přijdete-li podpořit náš tým do KV arény, budete svědky premiéry nových tmavých dresů u příležitosti 20. sezóny karlovarského parahokeje. A to určitě chcete! Sobotní utkání bude navíc na dlouhé týdny posledním v domácím prostředí, Sharks se ke svým fanouškům vrátí po řadě výjezdů až v lednu 2024.

Není v paralize snad tradičnějších soupeřů než Karlových Varů se Spartou. Pamětníci si vybaví dobývání pražské tvrze z počátku obou klubů, kdy řada reprezentantů v čele s brankářem Michalem Vápenkou několik let deptala západočeské střelce. Bezpočet vzájemných utkání v základní části i play-off dělá ze soubojů tu pravou parahokejovou klasiku. Aktuálně si lépe vedou Karlovarští: nejenom, že bez porážky drží první místo tabulky, zatímco Sparta je předposlední, ale i loňská sezóna svedčila barvám Sharks. Čtyři výhry ze čtyř, včetně těch dvou semifinálových, to je už zajímavá série, kterou se Karlovarští budou pokoušet natáhnout o další dva korálky.

Oba kluby mají podobnou ještě jednu vlastnost a sice že jsou jedinými v soutěži, kdo nevyužívá služeb zahraničních hráčů. Na obou stranách se to přitom hemží reprezentanty, ať už těmi zkušenými jako jsou Michalové Geier a Vápenka, tak těmi mladými, příkladem budiž nejlepší střelec ligy, osmnáctiletý Filip Veselý, a jeho o dva roky starší protivník Alex Ohar.

Sobotní domácí utkání v KV aréně je jako vždy zdarma, Další zápas na svém ledě odehrají Žraloci až 6. ledna.


Česká parahokejová liga, 5. kolo

SKV Sharks Karlovy Vary - HC Sparta Praha sledge: sobota 28. října 2023, 17:00, KV aréna

Česká parahokejová liga, 6. kolo

HC Sparta Praha sledge - SKV Sharks Karlovy Vary: neděle 29. října 2023, 11:30, Ice aréna Kateřinky