Letní příprava je u konce a karlovarští parahokejisté mají před sebou jubilejní dvacátou sezónu v České parahokejové lize, do které vstoupí domácími zápasy proti Olomouci a Zlínu. Podaří se obhájit titul a završit hattrick nebo se najde někdo lepší? Výhled na sezónu i změny v kádru najdete dále v článku.

Mistrovské oslavy dávno utichly a před karlovarským klubem stojí další práce v podobě snahy o kvalitní výkony a o hledání a výchovu nových talentů. Proto také bude kromě už tradičního karlovarského turnaje s rozvojovým podtextem (15. - 17. prosince) KV aréna hostit vůbec poprvé rozvojový kemp pro děti a začátečníky (26. - 29. října). Samotný rozpis základní části je z důvodu sladění s programem národního týmu poměrně nestandardní, obsahuje jak dlouhé přestávky, tak nahuštěná ligová kola. Žraloci se na domácím ledě představí v prvních třech podzimních kolech a pak až ve čtyřech zápasech za sebou v polovině ledna.

Do sezóny vstupují úřadující mistři s týdenním zpožděním z netradičního důvodu a tím je soustředění slovenské reprezentace. Úvodní soupeři Žraloků, Olomouc a Zlín, mají totiž své sestavy založené na službách slovenských hráčů, kteří ale v původním termínu české soutěže podstupovali přátelské zápasy s Itálií. Sobotní premiéra bude patřit Olomouckým Kohoutům, kterým v posledním play-off protekly mezi prsty bronzové medaile po dobře rozehrané, ale nakonec nezvládnuté sérii s pražskou Spartou. Zarputilý tým z Hané má čerstvě za sebou předsezónní turnaj, jehož je pořadatelem. Na rozdíl od Žraloků, kterým z technických důvodů odpadl jediný plánovaný přípravný zápas, tak mají Olomoučané v rukách herní přípravu. Na přestupovém trhu se oficiálně udál jediný pohyb v souvislosti s Olomoucí, když na Hanou z Pardubic přestoupil veterán obranných řad Tomáš Kvoch. Připomeňme loňský výsledek, jímž oba soupeři také zahajovali ročník - tenkrát v divoké přestřelce zvítězili Žraloci na zimním stadionu v Hodoníně 6:4.

V neděli přicestuje do KV arény loňský vicemistr Lapp Zlín. Oproti Olomouci zlínský kádr zaznamenal jeden odchod, do Ostravy se přesunul zkušený útočník David Palát. Vždy motivovaný celek minulou sezónu jako jediný sebral Žralokům bod, když v Karlových Varech prohrál až po nájezdech. Ve finálové sérii ale Žraloci vévodili a ročník zakončili tenisově 6:2, 6:3. I proto se dá v neděli očekávat bitva nejvyšších parametrů.

Zbývá představit změny v samotném karlovarském kádru. Po letech služeb na západě Čech se rozhodl pro odchod Frank Rennhack a rozšířil německou kolonii v Pardubicích. Klub se rozloučil také s Jiřím Forgem, jenž se stal hráčem Havířova. Po pauze se ale k parahokeji vrací nadějný forvard Lukáš Michalčín a do tréninkového procesu se po delší době zapojil i Jan Tengler.


Česká parahokejová liga, 1. kolo

SKV Sharks Karlovy Vary - SOHO Olomoučtí Kohouti: sobota 23. 9. 2023, 17:00

Česká parahokejová liga, 2. kolo

SKV Sharks Karlovy Vary - SHK Lapp Zlín: neděle 24. 9. 2023, 12:00