Celých devět let čekaly Karlovy Vary na parahokejové finále na vlastním ledě a teď je to tady. Svoláváme hokejové fanoušky z celého regionu na sobotu 18. března do KV arény, kde se bude rozhodovat o nových mistrech České parahokejové ligy! Po dvou finálových účastech v letech 2016 a 2022, kdy se ale hrálo ve zkráceném formátu bez play-off a ještě na cizím ledě, se konečně i KV aréna dočká plnohodnotného vrcholu sezóny. Stánek, který měl v roce 2009 hostit jako vůbec první akci po svém otevření mistrovství světa v parahokeji, jež se nakonec konalo v Ostravě, tak čeká dosud nejdůležitější zápas či dva zápasy v paralympijské verzi ledního hokeje. Sharks vedou v sérii na dvě vítězství 1:0 a doma budou proti Zlínu útočit na svůj šestý titul.

Výsledkově vyšlo Žralokům první finálové utkání ve Zlíně začátkem března na výbornou. Výhru 6:2 dirigoval nejmladší hráč na ledě, pětibodový útočník Filip Veselý (3+2), a v karlovarské brance čaroval Bohumír Mach. To bylo pro vývoj zápasu obzvlášť důležité, neboť Zlín po první třetině, kterou prohrál 1:3, vsadil vše na útočnou kartu a právě takřka bezchybný výkon zkušeného muže s maskou významně přispěl k vítězné náladě Západočechů. Bodově se dařilo i druhému nejmladšímu Žralokovi, Patrik Sedláček otevřel gólový účet a nakonec si v utkání připsal bilanci 1+3. Gólově se prosadili také obránci, Radek Zelinka po povedené souhře celé pětky obnovil ztracené vedení trefou na 1:2 a Karel Wágner ve třetí třetině od červené čáry nachytal slovenského reprezentačního brankáře Miroslava Pastuchu, čímž karlovarský účet uzavřel.

Na tituly ještě pořád vede Zlín nad Vary 6:5. V sobotu 18. března mají Sharks první šanci, jak statistiku vyrovnat. Kdyby se to nepodařilo a Zlín finálovou sérii zremizoval, rozhodne třetí utkání hned v neděli 19. března opět v KV aréně. Kdy jindy přijít zafandit parahokejistům, než teď! Šťastnější fanoušci, kteří budou vylosováni, odejdou v novém dresu kapitána Michala Geiera nebo si odnesou klubové předměty jako puk či podepsaný kalendář.


Česká parahokejová liga, 2. finále

SKV Sharks Karlovy Vary - SHK Lapp Zlín, sobota 18. března 2023, 17:00

Česká parahokejová liga, případné 3. finále

SKV Sharks Karlovy Vary - SHK Lapp Zlín, neděle 19. března 2023, 16:00

Stav série: 1:0 (první utkání 6:2)