Výhrou 1:0 se ujali vedení v sérii 1:0. Karlovarským parahokejistům stačila v Praze jediná trefa Václava Kováříka k zisku prvního semifinálového bodu. O ten druhý a postupový se budou mezi mantinely KV arény prát v sobotu 18. února od 17:00 hodin. Do sestavy se vrací uzdravení Michal Geier a Radek Zelinka, kteří v pražském utkání Žralokům znatelně scházeli. Přesto parta s Bohumírem Machem v zádech neinkasovala a do domácí odvety díky tomu vstupuje ve výhodnější pozici. V případě, že by Sparta sérii vyrovnala, rozhodl by třetí zápas hned v neděli se začátkem v 10:00. Obě utkání jsou na programu hlavní haly, v sobotu navíc poběží přímý přenos na YouTube kanálu HC Energie a na webu ČT sport Plus (odkazy v článku).

První únorovou neděli se v pražských Holešovicích nekonaly žádné brankové hody. I když si Sharks vypracovali v úvodu dostatek šancí, skórovat se nepodařilo ani nejlepšímu střelci a nejproduktivnějšímu hráči celé základní části Filipovi Veselému. Dvakrát přitom nastřelil konstrukci sparťanské branky. Jako rozhodující se tak ukázala trefa Václava Kováříka z 18. minuty. Životní gól svátečního střelce zvýraznila vychytaná nula Bohumíra Macha, přitom zejména ke konci dramatického střetnutí měla Sparta možnosti k vyrovnání.

Play-off se na západ vrací po třech letech a v případě postupu Žraloků se finále na západočeském ledě odehraje dokonce po dlouhých devíti letech! Sharks sice hráli o zlato v roce 2016 i 2022, ovšem vždy ve formátu bez play-off a pokaždé ve Zlíně. Konečně si tak karlovarští fanoušci budou moci užít atmosféru play-off i v prostředí KV arény.


Česká parahokejová liga, 2. semifinále

SKV Sharks Karlovy Vary - Sparta Praha parahokej, sobota 18. února 2023 17:00

Česká parahokejová liga, případné 3. semifinále

SKV Sharks Karlovy Vary - Sparta Praha parahokej, neděle 19. února 2023, 10:00

Stav série: 1:0 (první utkání 1:0).


Živé vysílání: ČT sport Plus nebo YouTube HC Energie