Závěrečný víkend základní části České parahokejové ligy bude v Karlových Varech poloviční. Sobotní utkání s Českými Budějovicemi bylo kontumováno 5:0 ve prospěch Sharks - o důvodech více v článku. Tečku za dlouhodobou částí tak napíše v hlavní hale KV arény až nedělní utkání s Pardubicemi, které ještě živí naději na postup do play-off.

Českobudějovický Motor k utkání předposlední kola základní části do Karlových Varů nepřijede. Původně byl zápas plánován na 21. ledna 2023, ale z důvodu účasti národního týmu na turnaji v italském Turíně muselo dojít k termínové změně. Jihočeský klub oznámil, že v novém termínu 14. ledna není schopen sestavit dostatečně početnou soupisku z důvodu soukromého programu některých hráčů. Jelikož ve zbývajících dvou víkendech před vypuknutím nadstavbové části, kdy by se utkání mohlo teoreticky odehrát, nemá dostatek hráčů naopak karlovarský klub kvůli povolání pětice svých parahokejistů na reprezentační turnaj, byla jedinou možností kontumace 5:0 ve prospěch Sharks.

Základní část zakončí Karlovarští v neděli proti Pardubicím, kteří po posledním kole vypadli z první čtyřky zajišťující postup do play-off. Z pátého místa ztrácejí Východočeši dva body na dvojici Sparta - Zlín a pro postup musí nutně plně bodovat nejenom v Karlových Varech, ale o den dříve i v Praze právě na Spartě. Pražané totiž mají jisté kontumační tři body s Českými Budějovicemi, a tak je rozdíl mezi nimi a Pardubicemi de facto pětibodový, navíc mají Pražané lepší první vzájemný zápas (6:0). Mustangové nemůžou příliš spoléhat ani na zaváhání Zlína, který hraje doma s už jistě nepostupující Ostravou a Havířovem. Pardubice tak nečeká nic lehkého, zvlášť když se vznášejí otazníky nad účastí se zraněním laborujícího kapitána a ofenzivního tahouna Pavla Kubeše. Připomeňme, že bez něj porazili Žraloci Mustangy v prvním zápase vysoko 9:1.


Česká parahokejová liga, 13. kolo

SKV Sharks Karlovy Vary - Motor sledge České Budějovice 5:0 kontumačně

Česká parahokejová liga, 14. kolo

SKV Sharks Karlovy Vary - SHK Mustangové Auto In (Pardubice), neděle 15. 1. 2023, KV aréna velká hala