Karlovarské parahokejisty čeká po delší pauze návrat do ligového programu. První víkend roku 2023 stráví tým dlouhým cestováním k soupeřům z Havířova a Ostravy. V případě úspěchu si však Sharks přivezou příjemný dárek - jistotu vítězství v základní části. Stačí jim k tomu zisk čtyř bodů.

Brzký ranní odjezd a přesun 500 kilometrů na východ musí tým absolvovat, aby byl včas ve 13:40 na havířovském ledě. Havíři, ještě na jaře finálový soupeř Sharks, letos bez zvučných ruských posil ustoupili v tabulce do nižších pozic a ze šestého místa to s pětibodovou ztrátou na postupové místo vypadá s účastí v play-off bledě. To neznamená, že by Karlovaráky čekala proti reprezentačnímu gólmanovi Slovenska nebo šikovnému německému útočníkovi v dresu Havířova jednoduchá práce. Bojovný celek z hornického města na podzim prohrál v Karlových Varech 2:6, což byl vlastně jeden z lepších výsledků, jakých se soupeřům podařilo proti rozjetým lázeňským švihákům v této sezóně dostáhnout.

O necelý den později čeká Sharks historicky první utkání v Ostravě - Vítkovicích. Hned po ranní kávě se hráči budou muset rozhýbat proti nováčkovi soutěže, který sice zatím porazil jen poslední České Budějovice, ale v prvním vzájemném měření sil na západě Čech dlouho odolával díky své ústřední postavě - reprezentační jedničce Česka mezi třemi tyčemi. Martin Kudela dlouho držel naděje bílorůžového celku, i když nakonec z toho byla prohra 2:8. Karlovarští se s Ostravou potkali i v rámci předvánočního turnaje v KV aréně, kde sehráli zajímavou bitvu ve finále. Flamingos posílení o pár hostů ze Zlína nebo Olomouce padli až gólem z předposlední minuty 0:1.


Česká parahokejová liga, 11. kolo

Parahokej Havířov - SKV Sharks Karlovy Vary, sobota 7. 1. 2023, 13:40, Gascontrol aréna

Česká parahokejová liga, 12. kolo

Flamingos Ostrava - SKV Sharks Karlovy Vary, neděle 8. 1. 2023, 8:10, Multifunkční aréna Ostrava Vítkovice