Sharks čeká o prvním listopadovém víkendu dvojzápas s pražskou Spartou, kterým bude zkompletována první polovina základní části a zároveň zahájena ta druhá. Střetnutí tradičních soupeřů proběhne v sobotu v tréninkové hale KV arény, repríza se bude den na to konat v pražském Icerinku. Jak dopadne měření sil aktuálně prvního a třetího celku tabulky?

Zápasy s parahokejovou Spartou patřily vždy ke kořením domácí soutěže a v aktuální sezóně se Pražanům navíc daří - patří jim třetí místo se čtyřbodovou ztrátou na Sharks. Sparta zatím prohrála jen s Olomoucí, když těsný duel ztratila 1:2. Varovně působí statistika obdržených branek, ve které rudobílí s pouhými pěti inkasovanými góly v šesti zápasech vévodí České parahokejové lize. Branku tradičně zamyká zkušenostmi protřelý Michal Vápenka, který ale tentokrát nebude trenérovi Jakubovi Novotnému k dispozici. Místo mezi tyčemi tak zaujme dvacetiletý Tomáš Matoušík. Ten už proti Karlovým Varům jako začínající brankář chytal a byl to pro něj v říjnu 2021 v KV aréně křest ohněm, inkasoval tehdy osmkrát. Od té doby ale proteklo v Ohři hodně vody a každý další rok zkušeností se v parahokeji počítá.

Kádr Sparty se v posledních letech vyvinul z původní úzké sestavy v nadějný tým kombinující zkušenost s nastupujícím mládím. Kromě bardů jako jsou Zdeněk Krupička nebo Jiří Raul, kteří na zářijovém IPH Cupu v Ostravě pověsili na hřebík reprezentační dresy, se na ledě čím dál více prosazují Alex Ohar, Lukáš Kapko nebo Sebastian Bečvář, jejichž věk ještě začíná jedničkou. V tomto ohledu dřímá v Praze do budoucna velký potenciál.

Česká parahokejová liga, 7. kolo

Sharks Karlovy Vary - Sparta para hokej, sobota 5. 11. 2022, 14:30, KV aréna malá hala

Česká parahokejová liga, 8. kolo

Sparta para hokej - Sharks Karlovy Vary, neděle 6. 11. 2022, 10:45, Škoda Icerink