Po pěti letech si karlovarští parahokejisté zajedou do Českých Budějovic, které se vrátily do domácí soutěže a vybírají si prozatím krutou nováčkovskou daň. Utkání posledního s prvním je na programu v sobotu na ledě Budvar arény. Poté se bílozelená družina přesune do Pardubic, které po dobrém začátku bodově ztratily. Nedělní střetnutí v enteria aréně nabídne zajímavé srovnání sil nekompletních kádrů.

České Budějovice se parahokejové ligy účastnily naposledy v sezóně 2017/2018, kterou pro kritický nedostatek hráčů nakonec ani nedohrály. Poté se na jihu soustředili na nastartování nové sestavy, zatímco zbytek aktivních hráčů hostoval jinde, zejména v Olomouci. Po více než čtyřech letech je Motor zpět, ale vybírá si tvrdé nováčkovské lekce. Poslední místo a skóre 2:55 ze čtyř porážek jsou toho důkazem. Další zkušenosti mohou Jihočeši sbírat proti Žralokům, kteří naopak ještě neprohráli a patří jim opačný pól tabulky.

Pardubice se po prvních dvou kolech hřály na nejvyšším stupínku, ale potom prohrály s Olomoucí (2:6) a Zlínem (3:8) a klesly až na pátou příčku. Tradičně zajímavé střetnutí s Karlovými Vary ukáže, jak se týmy vyrovnají s absencemi zvučných jmen. Díky kempu německé reprezentace budou chybět útočníci Hering a Rennhack, pauzírovat budou i střelecká esa Kubeš a Geier. Komu se v oslabené sestavě povede lépe?

Česká parahokejová liga, 5. kolo

Motor Sledge České Budějovice - Sharks Karlovy Vary, sobota 22. 10. 2022, 17:25

Česká parahokejová liga, 6. kolo

SHK Mustangové Auto In Pardubice - Sharks Karlovy Vary, neděle 23. 10. 2022, 12:30