Sezóna 2022/2023 přináší jednu velkou novinku: Sharks odehrají všechna domácí utkání České parahokejové ligy v KV aréně. Prvními hosty budou týmy z dálného východu. Reprízu jarního finále obstará souboj s Havířovem a naopak úplný nováček přijede z Ostravy. Obě utkání proběhnou v tréninkové hale z důvodu konání koncertu na hlavní ploše.

Pikantnost souboje s Havířovem v minulosti rok od roku rostla, zejména s přibývajícím počtem zahraničních hráčů v týmu z nejmladšího města v Česku. Aktuálně však Havířov pravděpodobně doplatí na ruské sankce a bude se muset obejít bez výrazných posil, i když na jeden zápas březnového superfinále kapitána ruské reprezentace Dimitrije Lisova dostat dokázal. Každopádně jistotou v brance je slovenský reprezentant Eduard Lepáček. V létě se mezi Karlovými Vary a Havířovem také upeklo zajímavé hostování, Jiří Forgo poprvé v kariéře obléká jiný než karlovarský dres a první říjnovou sobotu nastoupí proti "svým". Na začátku sezóny si havíři zastříleli proti Českým Budějovicím, které porazili 15:0, ale na zkušenější Pardubice už nestačili a prohráli 1:4.

V neděli vyjede na led proti Žralokům zcela nový tým z Ostravy. Ten prostředí KV arény dobře zná, v prosinci 2021 odehrál své první jiné než exhibiční nebo tréninkové zápasy právě tady v rámci prvního ročníku Karlovarského parahokejového turnaje. Flamingos přijedou oproti turnaji mnohem silnější, branku bude strážit reprezentační jednička Martin Kudela a v poli tvrdit muziku další člen národního týmu Václav Hečko. Na ledě se může objevit i druhá žena v historii českého parahokeje Kristýna Židlická. Nováčci sice inkasovali v prvním kole debakl 0:9 od Pardubic, ten ale zneutralizovali den na to premiérovou výhrou 8:0 nad Českými Budějovicemi.

Česká parahokejová liga, 3. kolo

Sharks Karlovy Vary - Parahokej Havířov, sobota 8. 10. 2022, 16:00

Česká parahokejová liga, 4. kolo

Sharks Karlovy Vary - Flamingos Ostrava, neděle 9. 10. 2022, 11:00