V sobotu 10. září vstoupí do nového ročníku Česká parahokejová liga, včetně jejích posledních mistrů - Sportovního klubu vozíčkářů Sharks. Cestu za obhajobou titulu začnou Žraloci na dálném východě: zahajovací utkání s Olomoucí bude hostit Hodonín. O den později pak budou Karlovaráci bojovat o body na tradiční horké půdě ve Zlíně.

Počet účastníků soutěže se pro letošek zvedl o dva - po pauze se na scénu vrací České Budějovice a premiéru má před sebou zcela nový klub Flamingos Ostrava. Celkem tak bude na českých kluzištích bojovat osm parahokejových týmů.

Formát soutěže se v neparalympijské sezóně vrací k osvědčenému schématu, kdy se každý s každým střetne jednou doma a jednou venku. Tím bude naplněna základní část, po níž budou následovat fáze o titul (play-off, první čtyři celky tabulky) a o umístění (play-out, poslední čtyři týmy tabulky). Nový mistr České republiky bude znám nejpozději 19. března 2023.

Kádr Sharks zaznamenal jednu zajímavou změnu. Po ukončení kariéry gólmana Petra Korce se do brankoviště přesunul někdejší vyhlášený střelec Jiří Berger. Ostatní posty zůstávají ve žraločí družině beze změny.

Soupiska Sharks Karlovy Vary 2022/2023

Brankáři: Jiří Berger, Bohumír Mach.

Obránci: Jakub Haas, Luboš Nejedlý, Karel Wágner, Radek Zelinka.

Útočníci: Michal Geier, Josef Jeřábek, Lukáš Karafiát, Václav Kovářík, Lukáš Michalčín, Frank Rennhack, Patrik Sedláček, Filip Veselý.

Trenéři: Miroslav Hrbek, Miroslav Naď.