Naposledy v roce 2016 okusili karlovarští para hokejisté chuť ligového finále a poslední zlatý úspěch je ještě o dva roky starší. Dlouhé čekání je u konce, Sharks se díky vítězství v základní části probojovali do superfinále – letošní novinky, dvouzápasové série místo klasického play-off. Soupeřem ve zlínském azylu bude Havířov.

Dramatický závěr základní části vyústil v nejtěsnější rozuzlení – Sharks o jeden bod předstihli Havířov, třetí skončil o další bod zpět Zlín. Díky zkrácené paralympijské sezóně se nekoná tradiční play-off, místo něj si dvojice týmů zahrají o konečné umístění podle pozic v tabulce. O titul se tak rozhoří bitva západu proti východu.

A to téměř doslova, Havířov se do finále dostal potřetí v řadě díky vydatné pomoci hráčů z Ruska, včetně jeho nejlepších reprezentantů. Jejich účast v superfinále je ovšem díky aktuálním sankcím nejistá. Karlovarský tým naopak odcestuje v téměř kompletním složení, včetně pětice českých reprezentantů na nedávných zimních paralympijských hrách v Číně.

Celé superfinálové představení bude hostit zlínská PSG aréna. Postupně se zde utkají Sparta Praha s Olomoucí o páté, Zlín s Pardubicemi o třetí a Karlovy Vary s Havířovem o první místo. Úvodní utkání může skončit i nerozhodně, odveta pak musí rozhodnout. V případě série 1:1 na výhry nebo remízy se bude prodlužovat, případně rozhodnou samostatné nájezdy.

Program superfinále České para hokejové ligy 2021/2022, PSG aréna Zlín

Pátek 25. března 2022
12:30 HC Sparta Praha sledge hokej – SOHO Olomoučtí Kohouti
14:45 SHK Lapp Zlín – SHK Mustangové Pardubice
19:00 SKV Sharks Karlovy Vary – Parahokej Havířov

Sobota 26. března 2022
10:00 HC Sparta Praha sledge hokej – SOHO Olomoučtí Kohouti
12:20 SHK Lapp Zlín – SHK Mustangové Pardubice
17:00 SKV Sharks Karlovy Vary – Parahokej Havířov

Finálové zápasy sledujte živě na YOUTUBE ZDE.