17. – 19. prosince 2021 bude hlavní hala KV arény patřit para hokeji. Proběhne zde první ročník mezinárodního klubového turnaje, k jehož uspořádání dala impuls únorová covidová sbírka „Muzikanti pomáhají.“

Na čtyři desítky para hokejistů se sjedou na západ Čech, aby si v předvánočním čase zahráli svůj sport v míře, jakou většina z nich delší dobu nezažila. Téměř celá loňská sezóna byla zrušena úředním zákazem. Na rozjezd po covidu obdržel Sportovní klub vozíčkářů Sharks dar, část výtěžku z veřejné sbírky pod hlavičkou koncertu „Muzikanti pomáhají“, který uspořádala KV aréna na konci letošního února. A právě díky věnovaným prostředkům může turnaj, i když ne po covidu ale během covidu, pod střechou KV arény proběhnout.

Díky souběhu s jinou reprezentační akcí dostane prostor na ledě řada začínajících a mladých tváří českého para hokeje. Herní zkušenosti budou moci získávat od protřelých bardů domácí scény i od několika německých a slovenských reprezentantů. Po pár dní starém přátelském utkání s rozvojovým týmem Mezinárodního paralympijského výboru zažije „ostrou“ zápasovou premiéru letos založený tým Flamingos Ostrava. Kromě něj budou led brázdit domácí Sharks v sestavě kombinované s pražskou Spartou a Pardubicemi, z Německa přijedou Drážďany a z Hané dorazí Olomoučtí Kohouti. Na poslední chvíli bohužel odřekl účast klub z anglického Sheffieldu.

Budete-li mít zájem přijít do KV arény podpořit para hokejisty, prosíme o dodržování aktuálně platných podmínek pro vstup do haly: ukončené očkování nebo rozočkování + PCR test ne starší 72 hodin nebo doklad o prodělání nemoci ne starší 180 dnů. Děti do 12 let mají z uvedených podmínek výjimku. Děkujeme.

ROZPIS TURNAJE

Pátek 17. prosince 2021

14:00 Karlovy Vary – Ostrava
15:30 Olomouc – Drážďany
17:00 Ostrava – Drážďany
18:30 Olomouc – Karlovy Vary

Sobota 18. prosince 2021

10:00 Ostrava – Olomouc
11:30 Drážďany – Karlovy Vary
14:00 semifinále: 1. vs 4.
15:30 semifinále: 2. vs 3.

Neděle 19. prosince 2021

10:30 o 3. místo: poražení semifinalisté
13:00 finále: vítězové semifinále