124 minut a 12 sekund trvala neprůstřelnost Bohumíra Macha. Ta po další nule v Havířově sice skončila na ledě Zlína, ale i tak pluje šest bodů do Karlových Varů. Žraloci se díky nim posunuli na druhou příčku zajišťující superfinále o titul, s oběma soupeři navíc získali lepší vzájemnou bilanci pro případ rovnosti bodů. Parádní víkend okořenila vůbec první ligová branka Patrika Sedláčka, která byla nakonec proti Zlínu vítězná, a premiérový hattrick benjamínka Filipa Veselého.

Para hokej Havířov – SKV Sharks Karlovy Vary 0:2 (0:1, 0:1, 0:0)

Branky: 3. Zelinka (Geier), 23. Geier (Veselý). Vyloučení: 3:3. Bez využití. Rozhodčí: Daniel Mareček, Ondřej Monski. Diváci: 10.

Havířov: Lepáček (Slov.) – Zikmund, Záluský, V. Kudela, Kudrna, Fojtík, Staněk, Popov (Rus.), Hečko, Severin (Rus.), Mlčák.

Karlovy Vary: B. Mach – Zelinka, Haas, Wágner – Veselý, Kovářík, Geier, Sedláček, Karafiát.

Havířov nemohl využít služeb nejlepších ruských hráčů a na ledě to bylo znát. I když už ve 3. minutě využil ponechanou výhodu parádní ranou do šibenice Radek Zelinka, hrála se jinak vyrovnaná partie. Největší šanci na srovnání skóre nevyužili domácí V. Kudela nebo Fojtík. I Žraloci se dál dostávali do příležitostí, aktivní Sedláček či Veselý nechali vyniknout slovenského reprezentanta Lepáčka.

Důležitosti zápasu odpovídalo nasazení a důraz, šest vyloučených je na ligové poměry nadprůměrné číslo. Přesilovku ale žádný z celků nevyužil. Ve druhé třetině vychytal Mach Popova a důležitý zákrok zvýraznil po několika promarněných brejcích Michal Geier, jenž v situaci jeden na jednoho efektně zakončil levačkou. V poslední části se Havířov přes veškerou snahu do kýženého tlaku nedostal. Bohumír Mach vyřešil všechny náznaky šancí a udržel druhé čisté konto v řadě. Navýšit vedení mohli za karlovarské barvy Sedláček, Veselý nebo Zelinka, ve výsledku je ale neproměněné příležitosti mrzet nemusely.


SHK Lapp Zlín – SKV Sharks Karlovy Vary 3:6 (0:3, 2:2, 1:1)

Branky: 17. Korman (Joppa, Palát), 26. Joppa (Z. Hábl, Korman), 37. Z. Hábl (D. Hábl) – 2. Veselý (Sedláček), 11. Geier (Sedláček, Veselý), 12. Geier (Veselý, Zelinka), 21. Sedláček (Geier), 25. Veselý (Geier, Zelinka), 45. Veselý. Vyloučení: 0:3. Bez využití. Rozhodčí: Marek Šiška, Matěj Pröschl. Diváci: 69.

Zlín: Matoušek – T. Mach, Ferenčík (Slov.), Z. Hábl, Zdražil, Joppa (Slov.), Turic (Slov.), D. Hábl, Palát, Šafařík, Korman (Slov.).

Karlovy Vary: B. Mach – Zelinka, Haas, Wágner – Veselý, Kovářík, Geier, Sedláček, Karafiát.

Odpočinutý soupeř, lídr tabulky, část slovenské reprezentace, to vše čekalo na Žraloky po pozdním přejezdu do Zlína už druhý den dopoledne. Karlovaráci ale zopakovali raketový začátek, když hned první střelu zápasu namířil do sítě Filip Veselý. Domácí zazvonili na tyč a Joppa neproměnil sólovou akci a za to přišel tvrdý trest v podobě dvou tref Michala Geiera v rozmezí 39 sekund. První třetina 0:3 byla tím potřebným dopingem pro unavené ruce žraločího týmu.

I když Korman jednoduchou dorážkou zkraje druhé třetiny odčaroval Machovu 124 minut trvající neprůstřelnost, Žraloci měli odpověď. Geier vyzval Patrika Sedláčka k oslavě prvního gólu v para hokejové lize a následně Filip Veselý jako starý mazák z očí do očí Matouškovi navýšil už na 1:5. S rychlou reakcí přispěchal Martin Joppa, nicméně i po dvou třetinách byl rozdíl na ukazateli skóre třígólový.

Zlínu se ve třetím dějství nepodařilo vybudovat potřebnou převahu. I když v jeho polovině snížil Zdeněk Hábl zpoza branky, drama se nekonalo. Žraloci vystačili se silami až do konce, na poslední minutu se jim otevřela domácí branka a toho využil Filip Veselý. Od mantinelu ve středním pásmu zamířil do opuštěného zařízení a kromě cenného exportu bodů dal razítko i na první hattrick své mladé kariéry.

Sharks se díky zisku šesti bodů posunuli na druhou příčku před Havířov, na vedoucí Zlín ztrácejí bod. S oběma soupeři navíc mají lepší bilanci vzájemných zápasů. Do konce základní části České para hokejové ligy zbývají odehrát dvě kola, kromě poslední Sparty, která má po odkladu před sebou zápasy čtyři.

Foto ze Zlína: Jaroslav Kvapil.