Žraloci vstoupili do nové sezóny těsnými porážkami 2:3 s Havířovem a 4:5 se Zlínem a nezopakovali tak rok starý povedený začátek. Česká para hokejová liga 2021/2022 odstartovala pro karlovarské barvy bez bodového zisku. Pozitivem však je vysoké herní zapojení méně zkušených hráčů i jejich výkony na ledě.

SKV Sharks Karlovy Vary – Para hokej Havířov 2:3 (1:1, 1:2, 0:0)

Branky: 15. Wágner (Zelinka, Geier), 19. Geier (Sedláček, Veselý) – 3. Popov (Panfilov), 28. Panfilov (Popov, Severin), 28. Panfilov (Severin, Fojtík). Vyloučení: 3:2. Využití: 1:1. Rozhodčí: Tadeáš Hanák, Tomáš Lengö. Diváci: 20.

Karlovy Vary: B. Mach – Zelinka, Nejedlý, Wágner – Veselý, Kovářík, Geier, Sedláček, Karafiát.

Havířov: Lepáček (SR) – V. Kudela, Kudrna, Fojtík – Panfilov (Rus), Popov (Rus), Bařák, Hečko, Severin (Rus), Mlčák.

Po úvodní nevyužité Geierově šanci využil ponechané volnosti Ilja Popov a na konci 3. minuty otevřel skóre. Za domácí mohl vyrovnat ve svém prvním zápase v para hokejové lize Sedláček, ale v dobré pozici zamířil vedle. Krátce na to přece jenom vyrovnal gólem do šatny Karel Wágner, jenž z mezikruží zužitkoval přesilovou hru.

Druhá třetina se nesla v duchu karlovarského náporu, Geier, Karafiát nebo Sedláček však spálili své příležitosti. Nakonec se ujal až nájezd Michala Geiera a Žraloci šli v 19. minutě do vedení. To mohl pojistit v další výtečné šanci Sedláček, slovenský reprezentační brankář ve službách Havířova však vytasil zákrok odpoledne. Domácí mohli jen litovat, jelikož ve 28. minutě Sergej Panfilov využil přesilovku a vyrovnal, ba co víc, za půl minuty stejný hráč dokonal obrat.

Havířov do poslední třetiny zpřesnil hru a nepouštěl už Žraloky tak často do nebezpečných pozic. Hečko naopak mohl navýšit vedení, Mach ovšem ještě karlovarské naděje podržel. Jenže Žraloci nevyužili přesilovku ani závěrečnou hru bez brankáře a museli na úvod spolknout východoevropskou hořkou pilulku.



SKV Sharks Karlovy Vary – SHK Lapp Zlín 4:5 (0:3, 2:1, 2:1)

Branky: 20. Rennhack (Sedláček), 25. Rennhack (Sedláček), 41. Wágner (Rennhack), 42. Rennhack – 1. Joppa (Ligda), 1. D. Hábl, 13. Ligda (Joppa), 29. Joppa (Ligda, Z. Hábl), 41. Joppa (Ligda). Vyloučení: 1:1. Bez využití. Rozhodčí: Tadeáš Hanák, Matyáš Motl. Diváci: 18.

Karlovy Vary: Korec – Zelinka, Nejedlý, Haas, Wágner – Veselý, Rennhack (Něm), Kovářík, Geier, Sedláček, Karafiát.

Zlín: Molek – Julina, T. Mach, Ferenčík (SR), Z. Hábl – Zdražil, Joppa (SR), D. Hábl, Turic (SR), Ligda (SR).

Do druhého utkání vstoupili Sharks přímo hororovým způsobem. Hned ze druhé střely skóroval Martin Joppa a ze třetí David Hábl, Zlín tak po minutě vedl 2:0. Korec nepůsobil jistě ani při pozemním pokusu Z. Hábla, až potom se dostali ke slovu i Karlovarští. Veselý ale brejk do konce nedotáhl. Ještě větší šanci zahodil Zelinka, který v nájezdu dvou na jednoho chtěl místo střely vyšperkovat kombinaci přihrávkou. Krátce na to propadli obránci za vlastní brankou a Marian Ligda lehce přidal třetí gól hostů.

Do prostřední části vstoupil úplně jiný karlovarský tým a aktivita se, alespoň částečně, vyplatila. Bago Zelinky s Geierem ještě pokryl Molek, ale při ponechané výhodě úspěšně dorazil Sedláčkovu střelu Frank Rennhack. Varování Zlín trochu probudilo, hrozil zejména při nedorazech karlovarské obrany. Ve 25. minutě ale nabral rychlost opět Frank Rennhack a ranou ze středního pásma překvapil Molka. Vyrovnání měl na hokejce Geier, nicméně neuspěl. Místo toho se hosté mohli před pauzou uklidnit, když Ligda s Martinem Joppou poděkovali za ponechaný prostor k dotažení své předchozí nevyužité akce. Po dvou třetinách prohrávali Karlovarští 2:4.

Posledních patnáct minut svižně ubíhalo, dlouho bez náznaku dramatu. Sharks nevyužili přesilovku a navíc pět minut před koncem Martin Joppa jednoduše projel před Korce a upravil na 2:5. Následně ale po útočném buly osvědčil svoji tvrdou střelu Karel Wágner a ještě bylo o co hrát. Po dalším buly před Molkem se k puku protlačil Frank Rennhack a najednou zde bylo drama, poslední tři góly se vešly do 64 sekund. Oba týmy si vybraly oddechový čas a Sharks šli do rizika dlouhé hry bez brankáře. Ani necelé tři minuty na vyrovnání nestačily, navíc půl minuty před koncem Rennhack faulem hasil jistý gól do prázdné branky. Žraloci i tentokrát padli nejtěsnějším rozdílem.