Obránce SKV Sharks Karlovy Vary Radek Zelinka byl vyhlášen para hokejistou roku v anketě Zlatá hokejka 2021. Stal se historicky třetím oceněným hráčem klubu po Jiřím Bergerovi a Michalu Geierovi.

Radek Zelinka se para hokeji věnuje dva roky. Během nich se od prvních pokusů na západě Čech dostal do kádru reprezentace, kde během covidové klubové stopky mohl dále trénovat a para hokejově vyrůst. Na mistrovství světa 2021 v Ostravě vstřelil první branku českého týmu na turnaji, která v konečném účtování přispěla k postupu para hokejistů na zimní paralympijské hry v Pekingu po výhře 2:1 nad Nory.

„Vůbec jsem nečekal, že bych mohl Zlatou hokejku vyhrát,“ řekl někdejší florbalista po předání ocenění. „Věděl jsem, že jsem v nominaci, ale o vítězství jsem se dozvěděl až při samotném předání ceny,“ popsal Radek překvapení, které na něj čekalo netradičně pod širým nebem místo nablýskaného sálu. Slavnostní večer se tentokrát neuskutečnil, ocenění sportovci přebírali trofeje „v terénu“ v předtočených medailonech.

„Je to pro mne motivace do další práce. Pořád je co zlepšovat a teď chci Zlatou hokejku obhájit,“ stanovil si Radek Zelinka další osobní cíl. Doufejme, že mu k tomu pomůžou i zápasy za karlovarské Žraloky v para hokejové lize, ve které vinou epidemických zákazů stihl prozatím odehrát jen dva zápasy.